Home |  De vereniging |  Werkgroepen |  Publicaties |  Agenda |  Foto archief |  Nieuws |  Links |  Contact | 

Publicaties door of m.m.v. Berchs-Heem

Naast de eigen periodiek 't Vagevenster en ons nieuwsblad 't Tussedurke zijn sommige leden van Berchs-Heem ook actief als auteur of mede-auteur van boeken of publicaties over Berghem en omgeving.

De rubriek Foto's bevat foto's van excursies en activiteiten van Berchs-Heem, in Artikelen & verhalen vind je interresante heemkundige verhalen.

Berchs-Heem in de media geeft weer hoe Berchs-Heem in het nieuws gekomen is.

 

Onder redactie van Berchs-Heem of m.m.v. (leden van) Berchs-Heem zijn eerder verschenen:
Klik op afbeelding voor meer info:
Boek: Omschrijving: Bedrag*:
Bergs Woordenboek "Hanna, is ut iite verrig?" Een prachtig geillustreerd boek gebaseerd op de verzameling woorden en uitdrukkingen, auteur Jo Hoeks-van Thiel. €20,=

De St. Williborduskerk in Berghem, Geschiedenis en restauratie in Woord en Beeld, auteur Lambert van den Heuvel.
Een gedetailleerd verslag van allerlei gebeurtenissen in en om de restauratie van de "kleine kathedraal" de kerk Sint Willibrordus te Berghem
In 2001 uitgegeven door de Sint Willibrordusparochie Berghem

€10,=
"De Berchse Hei in Beeld, 1850-1950" geschreven door Gerrit Laurenssen, in 1999 uitgegeven door Berchs-Heem.
Eem beschrijving van het buurtschap De Berchse Hei te Berghem, het gebied Heide C1-C42 aan de Zevenbergseweg, gelegen ten zuiden van de Piekenhoef, dat rond 1830 nog nagenoeg geheel bestond uit woeste heidegrond.
Uitverkocht
"Berchse Saldoate" geschreven door Gerard Hoeks, in 2005 uitgegeven door Berchs-Heem.
In dit boek vertellen de "Berchse Saldoate" één voor één hun eigen verhaal over hun tijd in Indië, afgewisseld door korte stukjes met betrekking tot de politieke en militaire toestand in Nederlands-Indië en voorafgegaan door een stukje voorgeschiedenis.
€20,=
Verder te koop bij Berchs-Heem:
Klik op afbeelding voor meer info:
Wat: Omschrijving: Bedrag*:

Ik noem maar een dwarsstroat, in 2016 uitgegeven door
'Bèrge dur ut lint'
In het boek komen 55 straten uit ons dorp Berghem aan bod. Dat gaat van de Valendonkstraat naar de Bosstraat en van het Rabarberveld tot het Wolvepad. De verhalen zijn soms persoonlijk, soms ontroerend, soms informatief, maar altijd boeiend. En samen leveren ze het bewijs dat Berghem een bijzonder dorp is, waar je echt nooit over uitgeschreven raakt.

€10,=
Een beeld van een dorp, Berghem 1900-1950, auteur Lambert van den Heuvel.
Een beeld van een dorp met foto's, Lambert van den Heuvel en Herman de Camp beschrijven gebeurtenissen die zich globaal af tussen 1900 en 1950 in Berghem afspelen. In 1991 uitgegeven door Kelos Schijndel.
€10,=
Rondom Berghems raadhuis, auteurs Henk Buijks en Lambert van den Heuvel.
Van bestuurders, ambtenaren en raadhuizen, c.a. 1600-1987.
In 1987 uitgegeven door de gemeente Berghem bij gelegenheid van de opening uitbreiding gemeentehuis.
10,=
Verhalen in glas en lood, Sint Willibrordus kerk Berghem, auteurs Jan Klink en Annemieke Muller.
Uitgegeven door de Parochie Sint Willibrordus te Berghem.
€5,=
De Berghemse Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond 1908-1981, 75 jarig bestaan van de Berghemse Noord-Brabantse Christelijke, auteur Lambert van den Heuvel, uitgegeven in 1981. €5,=

Boek “onder OSS” waarin de auteurs Richard Jansen en Evert van Ginkel 45 jaar archeologies onderzoek in Oss beschrijven.
Dit boek is in 2019 uitgegeven door de Berghemse uitgeverij Iris.

 

€25,=
DVD Berghem 1953, gemaakt door Harmonie Concordia en geupgrade en opnieuw uitgegeven door Heemkundevereniging Berchs-Heem i.s.m. TV-Berghem.  €10,=
DVD Berghem 1963 met bonusfilm Berghem in Beeld 1973, gemaakt door Harmonie Concordia en geupgrade en opnieuw uitgegeven door Heemkundevereniging Berchs-Heem i.s.m. TV-Berghem.  €10,=

DVD 25 jarig jubileum van Heemkundevereniging Berchs-Heem 19 maart 1994 <> 19 maart 2017.

€5,=
* Te verkrijgen in de Nieuwe Heemkamer á contant of te bestellen via het secretariaat van Berchs-Heem, prijs per stuk exclusief verzendkosten.